alistriathlon.blogg.se

En triathlets träningsblogg. Från barbapappa (som kan förvandla sig till en lekplats), till Ironman Kalmar 2013

Simning swimning!

Publicerad 2012-11-27 10:31:20 i Allmänt,

Tjoho...funderade igår på hur jag skulle lägga upp träningen och efter lite velande och vad jag ville och inte ville och kände för. Tycker det är viktigare än att köra stikt efter ett schema så att vissa pass är sådana man inte vill göra för tillfället. Det blir inte riktigt kvalité på träningen då. Så först 1timme cykling till californication 75% i puls..den serien är juh bara så sjuk... En serie precis i min smak med lite våld och mycket sex... ;-) Varje avsnitt är juh bara 30min och ändå lyckas de trycka in säkert sex 2ggr under de 30min i alla de konstigaste situationer me like ;-) 
 
Så satt jag där till sist på bassängkanten. hade nog ätit lite för mycket. Började att provsimma 100m helt slut....Hmm blir nog inget distanspass idag..... Simmade 100m till...blä....kände mig inte alls i form för att slå distansrekord...då fick vi byta bassäng...sitter där på kanten tycker bara det känns jobbigt... Men den där förbaskade Jessica lyckades juh simma långt tidigare på dagen så jag kände mig smått tvingad...Sagt och gjort börjar simma...3takt....fram och tillbaka...börjar känna mig trött...växlar till 2takt varannan längd för att syresätta blodet bättre...Rullar på...fan går juh bra det här....kör 3takt varannan och 2takt varannan längd ett tag kanske till 800m innan jag känner att jag kan växla över till 3takt helt igen.
 
Det hela löper på....Går lite känningar i magen antingen om det är att jag ätit för mycket eller om det är coreträningen som fortfarande gör sig påmind det där hjulet jag berättade om igår är djävulusiskt... Nåja det släpper och jag simmar vidare. Åhh känner att jag kan nog fixa 2500m så när jag kommer upp på 1800m slog det mig....Den där halvgalna tjejen simmade inte 2000m hon simmade juh 100längder dvs 2500m ameh va fan jag som hade ställt in mig på 2500m hur gör jag nu.... ja 101 längder känns juh lite torftigt...ja kanske 2600 eller 2700 fast då är dewt juh bara 300m kvar till 3000....ah va fan... 2600m får det nog bli...och så vips når jag 2500m gutt...nu fortsätter vi....2600m done.....nää nu kör vi... men vart är alla? upptäcker att alla övriga träningskamrater gått upp ur bassängen och där står badvakten och börjar göra iordning för att kasta i poolroboten, balle jag vill juh hinna klart....vid vändingen säger jag 200m till bara, är det ok? ja om det går fort...jaha tänker jag bäst att läggga på en rem. Så simmar som fasiken..och börjar närma mig 3000m  nää nu vägrar jag gå upp innan 3000m då får han fan hoppa i och tvinga mig upp... Men så når jag 3000m TJOHO så jävla nöjd...ökat med 50% i distans på 2veckor...det går undan nu....Tar mig knappt upp ur poolen då jag fick simma på som fan på slutet... och på vingliga ben stapplar jag bort emot omklädningen.... 
Mmm känns så jädra bra...  Tekniken börjar ordna till sig mer och mer... kanske skulle införskaffa mig ett par paddlar för mer armstyrka och så att man känner att man håller handen rätt i vattnet. jaja vi får se...
 
Säger som Pihlman i melodifestivalen med tingeling... Jag är fan BÄST!!! *skrattar*  väldigt ödmjuk ibland men inte just nu ;-)
 
 

Det går utför!

Publicerad 2012-11-26 13:13:55 i Allmänt,

Med mitt bloggande den sista tiden.... skärpning. Kanske kan jag skylla på alla passen jag gjorde i förra veckan 9st och 584min blev slutresultatet, Inte så dumt faktiskt och helt i linje med förväntningarna. 
 
Men åter till där förra bloggen slutade. Torsdag och cykelpass... Premiär för Offen...sätter sig på ledarcykeln och säger idag skall vi inte göra det så avancerat först 20min i ett tempo och belastning som ni orkar hela intervallen. Sedan lite vila och så 15min och så lite vila och så 10min. Och så kommer det en överraskning. Vilket vi trodde var att vi skulle svabba av efter oss...som vi alltid gör... Men hur som helst i slutet på passet så vart musiken lite kass så det blev lite reaktioner då stänger han bara av och säger...nu kör vi sista med mental träning utan musik då det är detta ni skall göra i 18mil....ja jooo tjena tänkte man då...  Sedan sista överraskningen då... 4x1min med kort vila...med en kadens så det bara går att få runt om man använder rundtramp.... Jag sov ovaggad i torsdags natt...
 
Fredagen bjöd först på sjukgymnasten som tittade på min vad...han trodde inte det var benhinna och inte på att det var stressfraktur utan bara en överansträngd muskel som behöver vila och stretching 3ggr/dag så det får det bli nu i 2veckor. Sedan skulle jag springa 3km dagen innan jag skulle tillbaka dit för checkup. Fan ta det om det inte blir bra......   Sedan på eftermiddagen blev det 40min styrketräning och core, planka dit och planka dit och så det där rackarns hjulet som man står på knä och rullar ut så långt man kan...och så tillbaka igen..lider fortfarande av träningsvärk i magen nu 3dagar senare... får aldrig träningsvärk av  magmaskinen på cirkelträningen. Så detta ger nog betydligt mer ;-) Efter det så bara upp på cykeln för att köra genomblödning och återhämtningspass 40min även där. Sedan vart det iväg på fest och så harrys efter det. Dricker fortfarande lite men betydligt restriktivare än innan. Alkoholen förstör visst delar av KOMMANDE träning men inte alls i den grad man tidigare trott. Dvs den förstör ingen träning som man redan har gjort.
 
Lördag då...upp och sätta sig på cykeln för ett långpass. tog faktiskt och körde på motionscykeln inne framför 2 filmer. Kändes lite tråkigt att cykla utomhus själv idag så det fick bli Prometheus och Men in black 3 som sällskap.
På kvällen sedan så blev det iväg till HenkeJ för lite bastu och samkväm innan man hamnade på harrys igen. Konstigt att man alltid hamnar där när man är singel men så gott som aldrig när man är i ett förhållande...Var ung. som vanligt inga större sensationer. 
Söndagen då....funderade på om jag skulle skjuta på vilodagen en dag och hänga med ut och cykla ett långpass till vid 9tiden men nja...jag somnade om så det blev en välbehövlig vilodag. Men nu är det ny vecka och nya tag. antingen långpass idag på cykeln och lite californiacation och senaste falk som kommit ut...kodnamn lisa eller cykel och simpass. Just för tillfället lutar det åt långpass på cykeln
 
Ja just det måste ha nya bromsklossar till cykeln. också då de gamla är helt slut....Kostade hela 15.90 på biltema till MTB'n. 
 
 
Sköt om er och simma lugnt!

Gymcirkel och Simning igen!

Publicerad 2012-11-22 14:56:00 i Allmänt,

I onsdags så var det då dags att gymma lite igen. Lite styrketräning core är aldrig fel. Funderade på om jag skulle cykla lite hemma innan men så funderade jag så länge att det blev för ont on tid. Är en lite smågalen tjej på facebook som säger i att vi tävlar om vem som gör flest pass på en vecka så lite sporrad blir man ju. Men igår fick det räcka med ett pass. Har ju ett par dagar kvar innan veckan är slut. Jag ger mig aldrig....Så det så...
Iaf. gymcirkel var det ja... Kände mig ganska stark inför det så tänkte att jag hade max på kanske hälften av maskinerna så vore väl fasiken om jag inte skulle kunna grejja max på resten med var ju bara 2 snäpp upp. så vi körde och jag klarade av det men bicepsen var som väntat svårast...Är juh klen som en liten sill där... Så nu får jag väl bara försöka åka repsen på varje maskin under de 45sek som man skall köra... Sedan hem... glo på någon golffilm som hette the worlds greatest day tror jag det var någon disney historia.... Sedan i säng...på tok försent för att gå upp 05.30.
Men upp och studsa och iväg till simhallen. TEKNIK var det som alltid på torsdagar. Ja jo det är teknik de andra dagarna med men då har vi en tränare som jagar oss så vi gör rätt. Körde kasta ankar, ger en allt annat än grasiös simstil men den var effektiv,kapade ett par armtag på varje längd. Så även om det inte blev superlångt simmat så är jag nöjd iaf.  Nu sitter jag på kontoret och smågäspar lite känner mig helt slut och ändå så har jag ett cykelpass i kväll också. Undrans hur det går hemma i huset de håller på och drar in fjärrvärme där idag. så jösses vet hur det går...hela gatan var uppgrävd tidigare idag och hela tomten med. 
 
Ha det bra och ta hand om er därute!

1mils oskulden is no more!!!

Publicerad 2012-11-20 10:30:25 i Allmänt,

Igår satt jag och funderade på om jag skulle Simma löpa eller cykla. Efter lite övervägande tänkte jag faktiskt att jag skulle prova att ut och springa trots att det gjorde ont i soleus (om det nu är det) och inte stressfraktur. Det verkar väldigt jobbigt... Startade klockan och funbeatappen som jag provade för första gången. Började springa helt planlöst visste inte vart jag skulle så jag sprang ner emot Kalmarsundsparken där får man en svag röst i bakgrunden vid 1km som säger tiden bahh hörde juh fan inte vad hon sa....Men det gick undan just där (om man räknar med mina mått mätt) går inte direkt att springa sakta till electronic warfare med apoptygma berzerk här är en länk till den http://www.youtube.com/watch?v=glUvHA-mSHI  prova att springa sakta till den om ni kan ;-) 
 
Kom på att jag glömde att ta på mig ett extra lager strumpor som skulle hjälpa emot mina skavsår men va fasiken tänkte jag hur ont kan det göra gäller att förbereda kroppen tidigt för smärtan som kommer i augusti. Smärtan kom direkt vid start i benet men det funkade ändå att springa på och blev inte värre. Planen var att springa 6km då jag sprang 4.7km förra veckan och för att inte öka för mycket. Benen pinnade på bra känns som löpsteget börjar trimmas in, hade kadens på 86 räknat på en fot. pulsen höll jag stadigt på runt 90% och det var inte alls jobbigt. efter ett tag så kommer jag till stensö elljusspår där slumpas mauro scoccos sara fram... först tänkte jag bara trycka bort den men sedan infaller sig ett sådan jävla lugn och jag bara flyter med. har tidigare bara känt pest och pina för att springa men nu fattar jag var folk menar när de säger att det är skönt att ut och springa. Tänker ta 2.5km varvet och sedan hem soleus känns varken mer eller mindre än tidigare skoskavet känns dock mer, Tänkte att om jag springer ända hem så bör det bli ca 6km. Nästan hemma så börjar jag fundera. Undrans om man skulle ta och springa 7km istället...Men då kan jag juh lika gärna springa strax över 8km så har jag slagit längdrekord. Ja 9km då...men 9km då kan jag ju lika gärna springa en mil.... Ja för fan 1mil får det bli känns så jävla gutt att springa trots att det gör lite ont här och var. Så jag springer runt lite här och där i sakta mak. 6.30 höll jag de sista kilometrarna. Når 10kilometer stänger av och promenerar sista biten hem så jävla nöjd. Men lite rädd att det skall bli en massa strul med benen efteråt. 
 
Hemma, av med skor och strumpor. ena blodblåsan har spruckit men den andra är stor och fin som en kanin. men känns ändå bra. Uppeldad som fasiken över min mil så tar jag efter en stunds övervägande och beger mig till simhallen och avlägger en futtig 700m och sedan in i bastun vilket var jäkligt skönt. Hem har lite ont i benen. Smärtade lite under natten kändes det som men imorse var det ganska bra så det blev ett simpass då med. 1600m där jag bara fokuserade på tekniken. Vilade dock ganska mycket emellan för man längd efter längd bara så tappar man tekniken efter ett tag när man börjar bli lite trött så det fick bli som intervaller. 50-200m åt gången
 
Nu sitter jag här och är så jäkla nöjd, löpningen har varit det jag mest varit orolig för men nu känns det som att det är på G. Om jag kan gå från 50m crawl till 2000m på 1.5månader så skall jag väl kunna få ordning på löpningen också...märker juh hur konditionen förbättras hela tiden och tiderna kryper neråt. 
 
Im on the move.

Ballefjongberga också!

Publicerad 2012-11-19 11:06:55 i Allmänt,

Jaha vilodag igår...Kände att benen faktiskt behövde det. Har nu även fått ett knä som smärtar ja jomen tjena vilket jävla måndagsexemplar man är... Soleus känns fortfarande fast på ett annat sätt mer som ett blåmärke fast det inte syns.Innan var det mer en ilande smärta på på en punkt. Kan jag ha masserat med den där massagemaskinen för mycket kanske. Ja den åker jag på att laga föresten då sladdeländet hamnade i kläm under bästaste biofåtöljen däromdagen så först rök maskinen och sedan säkringen det blev så att säga natter i stora delar av huset.... får kanske nedgradera bästaste biofåtöljen till bara braiga nu... Var ju min mammas pryl så det får nog bli en ordentlig lagning och inte en alá Henrik som innebär rätt mycket klipp och klistra och tejp. Då blir min far som är el besiktningsman inte helt nöjd vet jag när jag återlämnar den. 
Vaknade upp imorse med nya spännande krämpor...fast inte i benen denna gången utan ont som fan i halsen så jag knappt kunde svälja och någon förb.... (usch vad jag svär) sträckning i ryggen. Där får man för man vilar lixom. Ffunderar på om Doris varit för kelsjuk då jag vaknade upp på andra sidan sängen med massa katthår i munnen och hon låg och vräkte sig på min planhalva.  Ja alltså Doris är en av mina katter så ingen tror något annat... jag är nämligen svensk mästare på att bli missförstådd i text. Även sista meningen inser jag ger upphov till misstolkningar om man vill och även den innan med.,... Men det får vara så.
 
Visste ni att denna blogg egentligen handlar om huruvida etruskerna uppkom i italien eller invandrade dit. ;-)
(skojjar bara!!!)   Idag är jag nog mer knäpp än vanligt.
 
Hur som haver så är halsontet nästan borta samt ryggontet betydligt mindre. Jo föresten så har jag fortfarande träningsvärk i magen sedan styrkepasset i fredags.
Ikväll så skall jag ut och försökta stappla runt på lite löpning sedan är frågan om jag skall ta simpasset idag eller imorgon bitti. svåra val så här en måndag förmiddag. Nähä nu får jag jobba lite och inte sitta här och skriva smörja.
 
 

Nu samlar vi kraft för detta logginlägg ;-)

Publicerad 2012-11-17 17:21:43 i Allmänt,

Då skall vi se. I torsdags så började jag med att testspringa 1km på löpbandet...nähä det gick inte... satte mig på en cykel istället och började cykla så smått. Pratade lite med Jörgen som satte sig jämte och han berättade att jag kunde va en stor muskel som heter soleus som knappt syns och som är lite knepig att komma åt men han sa bara massera så kanske det löser sig samt att skulle få låna ett liniment som skulle vara bra som heter BENGAY .. Så det blev en 70min cykel med intervaller. 85% 90% fram och tillbaka....
 
Fredag....så körde jag lite gym hemma och sedan så blev det ett återhämtningspass på cykeln på 40minuter. Framför serien the killing. 
 
Lördag. Tänkte ta ett lungt pass men så skulle Brovell ut klockan 08.00  uhh så tidigt men fan tänkte jag jag hänger på.   Så upp i ottan och så till cykelbron 4pers med mig blev vi det som var skitsnackstempo för dem var tung intervalltempo för mig... fick slita som ett djur tills jag tillslut efter en timme fick ge upp och fråga om hur fan jag hittar ut ur den där skogen. Kände att jag inte var tillräckligt stark för att hänga med och i skogen har man inte så mycket nytta av att ligga på rulle heller. Och att låta dem ligga och vänta på mig kändes inte heller bra. Så de fick fortsätta i sitt mördartempo och jag tänkte först bara köra hem
lång raksträcka!!!
 
men sedan repade jag mig körde upp till soptippen som förrförra veckan och därifrån skulle jag hitta en annan stig ner.. hittade en började sakta rulla ner och vips så slutar stigfan...tvärstopp och hinner inte få ur skorna ur pedalerna så jag trillar förstås neråt i backen...haha...måste nog sett jävligt roligt ut...
bild innan vurpan
 
Började köra på lite stigar och så och funderade på hur långt jag skulle köra. Körde runt på tegelviken lite och så stensö och så tänkte jag ähh fan jag kör väl bort till svinö också så får jag mina 3timmar jag hade planerat från första början.  Körde förbi simstarten för Ironman. Kunde inte låta bli att ta ett kort.
 
Och så vidare mot svinö... där var jäkligt kul att köra på de små stigarna ja tills detta hinder dök upp
 
 
bara att bära cykeln över och cykla vidare,,,som tur väl var den på andra sidan inte riktigt lika knepig att ta sig över... runt en liten stig på svinö och sedan hem... stannade klockan på 3.03 och 5.5mil. Bra runda och jag var riktigt jävla trött efter den. Imorgon blir det vilodag. Benen kommer att behöva det samt att jag känner av ordentlig träningsverk i vissa muskler efter gårdagens styrketräning. 
 
Ha det så bra så länge det skall jag ha! 
 
 

Trött!!

Publicerad 2012-11-17 12:09:00 i Allmänt,

Skulle skriva ett långt och vackert inlägg om hur duktig jag varit idag. Men efter 1timme djävulsk intervall följt av 2timmar i lite lugnare tempo så orkar jag inte.... Så ni får faktiskt vänta så det så....  
Just det har massa fina bilder också ;-)

Helvetes skit!

Publicerad 2012-11-15 10:30:03 i Allmänt,

Glömde ställa klockan imorse så jag missade teknikpasset i simhallen. Hela dagen är förstörd.... Får trösta mig med att det är cykling ikväll. 
 
Efter anmälan till Ironman känns det nu som lite skräckblandad förtjusning.. Inser att detta kommer att bli betydligt värre tränad än att göra mini tri otränad som jag gjorde förra året. Men är inte direkt orolig för varken simning eller cykling det kommer jag att lösa (ja i simningen så känns inte starten med sparkar slag och annat så uppfriskande men annars...Jag har ju gåt från 50m crawl till 2000m på 1.5månader) Utan det jag är nervös för är löpningen... Måste få ordning på den NU och för det så måste jag bli av med mina jävla problem med benen.
 
Nog om detta igår i  tisdags införskaffade jag mig en motionscykel som jag tänkte använda till att nöta timmar med på LSD pass monterade ihop den. Var bara en billig historia från biltema så man får lite vad man betalar för men biltema brukar ha hyfsade grejjer men hmms ibland undrar man. Nackdelar är att den går bara att använda till lsdpass då man får köra på maxmotstånd men jag har varit och skruvat lite så jag tror jag har fått till lite mer motstånd. Men det största problemet är att de som tillverkat den inte tänk och biltema som handlat in den har heller inte tänkt...sadelstolpen är för kort så är man över 180cm så funkar det inte...Så jag är lite på gränsen som är 182cm. 
 
Ställde upp den i biorummet jämte biofåtöljerna satte igång en johan falk film och började trampa...och trampade och trampade igenom hela filmen....1.5timmar blev det och man märker att när spänningen stiger i filmen så börjar man aoutomatiskt trampa snabbare..så det kommer inte att bli några romantiska komedier eller dramor på den cykeln ;-)   Kände av fram knät emot slutet annars hade jag nog kört en film till. Helt galet är det inte det ena så är det det andra...nu är problemen... på ena benet gubbvad, och knäppningar i knät vid böjning. och på andra benet så har jag ont i vadmuskeln alternativt benhinnan p åen specifik punkt känns som att när ett problem börjar lösa sig så kommer nästa... Säger som Johan Falk... - VA FAAN - 
 
Igår kväll var det så dags för gymcirkel. Såg i pärmen att jag var den som faktiskt varit flitigast sedan höststarten. ;-) Ökade på en del maskiner och ligger nu på antingen max eller 2 snäpp under på samtliga maskiner tror max är 12 så 12 och 10 i belastning. Tänkte jag skulle vara så duktig att jag maxade samtliga maskiner innan årsskiftet ;-)
 
Sedan efter det hem och se ytterliggare en Johan Falk, dock utan cykel 
 
Nähä nu får jag jobba lite
 
Kram på er.
 

Hjälp! Var detta verkligen smart????

Publicerad 2012-11-13 15:02:39 i Allmänt,

Nu hade jag nog behövt någon som slog något hårt i huvudet på mig tidigare idag. För då fick jag för mig att anmäla mig till Ironman och lyckades få tag på en av de 350platserna som slukades på en minut. Herregud vad har jag ställt till med detta kommer juh garanterat göra jätte ont och vara jättejobbigt och jag kommer framförallt att bli jättetrött. Är det verkligen listigt att utsätta sig för något sådant frivilligt och dessutom betala för det?
Jaja no retreat no surrender. Nu kör vi.
mot Ironman Kalmar 2013 
 
Just fan också nu måste jag juh ändra överskriften på bloggen.
och skaffa mig en sponsor kanske ;-)  Undrans om denna kan funka  ;-)
 
 

Simmning 2k

Publicerad 2012-11-13 11:59:30 i Allmänt,

Igår så skulle det då bli lite lungt var tanken för att sedan åter simma i morse. Tänkte att jag skulle ta ett distanspass. Se hur långt det gick... 100 hade jag inte startat klockan nästa 100 blev jag så trött att jag fick vila en jävla stund och tänka att sänka tempo och komma in i rythmen sedan bara rullade det på...och efter ett tag tänkte jag, fan går juh bra det här... Så till slut blev det ett lite distanpass på 2km jösses... Jag simmar bättre än jag springer... Nytt pb med 500m  så nästa vecka siktar vi på 2500m tjoho....
 
Funderar fortfarande på Ironman...skall jag eller skall jag inte?? 
 
Vad vill ni föresten läsa om här? Bara träning eller annat också?

Helgens strapatser!

Publicerad 2012-11-12 12:02:30 i Allmänt,

Fredags var som sagt vilodag. Var ganska sugen på att hänga med och springa en runda på stensö men kände att min vad precis vid smalbenet inte alls tyckte jag skulle göra det. Har ont på en specifik punkt där vetifan om det är benhinnan eller muskeln, synd bara att jag min tid hos sjukgymnasten inte är förens den 23e.  På fredagen var det lite AW tog det dock lungt och var hemma vinnan 24 och hade varvat med vatten. Turbo sova...
 
Vakna och känna sig ganska pigg inte så ont i vaden och inte i knävecket heller. Fan om jag skulle hänga med och springa... Sagt och gjort...har inte varit med på distanspassen innan då jag har haft så förb.. ont i än det ena än det andra...Men fan jag testar... så börjar vi springa ...de flesta i den snabba klungan som kör 5min tempo och så var vi 4st i den lilla klungan som kör i 5.50 tempo... känner med en gång att fan det här kommer inte bli bra...Kan inte sluta tänka på att det gör ont i vaden och efter 3km ger jag upp. FAN också! Linka hem att löpningen skall vara så jävla bråkig... 
Är nog så att eftersom jag även lagt om löpsteget så tar vaderna betydligt mer styk nu... Vilket gör att jag direkt från start hoppar upp på nästan 95% i puls och det håller inte någon längre sträcka..Men inte lätt att träna upp när man har ont heller... bah...
Så iväg till Mor och Far på lördagsmiddag och för att fira farsdag. Då mamma drar till thailand med sin väninna på söndagen. Låna hennes elektriska massageapparat med några typ tummar som man lägger benet i.... kändes bra...det onda som är kvar idag är nog från att de arbetade... ;-)
Så ut på krogen en sväng med polarna. Tog det lungt dock och väl ute drack jag bara vatten förutom shoten som polaren tvingade i mig. Träffade lite nya trevliga bekantskaper och såg folk lite annorlunda än vanligt...fan folk är ofta fulla som as och det spills om vartannat och gärna på mig... bahh...   Så hem sova lite och så var det söndag....
 
Hmms cykla lite med RC eller vänta och köra själv.... äh fan jag kör med RC så 09.00 stod jag på bron. 2 tappra tjejer och så en kille jag inte träffat förut på racer så det blev asfalt..  Och iväg körde vi...Kände av gårdagen...bah... Och tjejerna tryckte på och drog som fasiken. Jösses efter ca 2 mil fick jag släppa lite så efter det körde vi lite lugnare och jag lät helt bli att gå fram och dra...Bättre att jag avstår från att dra och hänger med än att de skall behöva vänta in mig... Något roligt som en av tjejerna sa var... Fan här behöver man juh inte vattenflaska alls bara att öppna munnen.... blä...Blev en bra runda på 4mil på ca 1.40... Sedan hem och tvätta alla kläder man såg juh ut som värsta skitgrisen...och inte kände man sig direkt bättre heller. 
 
Efter det så var det soffan för hela slanten... Typ hela dagen förutom när man gick och handlade och lagade mat.
 
Idag blir det simning tror jag ett distanspass.. 

Trodde ni jag latade mig? Icke!!

Publicerad 2012-11-09 09:45:06 i Allmänt,

Var ett par dagar sedan jag skrev nu så det har förflutit ett par träningar sedan dess.  
Gymcirkeln i onsdagskväll flöt på bra höjde på ett par maskiner och när man kommer till de där man redan har på max belastning känns det lite som vila ;-)  Henke höll ett övertalningstal att jag utan problem skulle klara Ironman om ca 10mån. Om jag simmar jättesakta så klarar jag simningen på 2timmar. Sedan cyklar sakta så klarar jag den på 7timmar och så har jag 7timmar kvar till löpningen dvs jag kan gå i rask takt och ändå hinna inom 16timmar. Hmms... Tål att funderas på..... Har till på tisdag på mig...  
Sedan hem och där upptäcka att mina recoverythights inte var med hem. Funderar fundera...de måste vara kvar på gymmet vänta tils imorgon? Ja det kändes först aktuellt då vi inte har några kort för att komma in på gymmet så man får vänta tills någon skall in eller ut. Sedan kom jag på att då man har olika lås på skåpet så har någon tagit skåpet och missat att mina tights ligger där då jag själv uppenbarligen lyckades missa dem så går det juh aldrig att ta sig in i skåpet...så iväg som en pil....måtte nu bara allt klaffa...och som tur väl var så lyckades jag ta mig in på gymmet... skåpet var inte taget och längst in i skåpet med svart inredning låg dem...men de var knappt synbara, TJOHO då slapp jag köpa nya för 1700kr.
Sedan hem och sova och så upp 05.30 och simma. Det passet däremot kändes inget vidare kände mig som en urvriden trasa och fick som vanligt påpåekande om att jag höll upp huvudet...det är väl fan att jag inte skall kunna lära mig det...helt sjukt... Andningen satt inte riktigt lika bra som förra gången och men rotationen kändes bra. Men som sagt urvriden trasa. Fast när jag kom hem och kollade statistiken så visade det att jag faktiskt minskat 2armtag per längd. Så det går väl åt rätt håll iaf. 
Sedan jobba hela dagen för att avsluta med ett endorfinpass och svettpass på cykel med Bea. Mycket folk i salen och en hel del man inte sett förut...Men jävlar vad vi körde. synd bara att de så gott som nya cyklarna inte ens har en mätare av något slag ingen beslasningsmätare bara en ratt som inte säger så mycket från en gång till en annan ingen wattmätare eller hastighetsmätare eller deistansmätare...inte någonting.... Så det är helt omöjligt att se någon förbättring... Då jag kör efter puls så är juh pulsen hela tiden densamma från träning till träning och där lägger jag belastningen för att ha rätt puls zon... Jaja får mäta ute i det fria istället... där har jag både bells and whistles ;-)   Träningen gick iaf. bra. linnet var som vanligt dyblött... Måste se ganska lustigt ut när vi kommer ut ur salen och alla är helt dränkta i svett ja ser säkert lite halväckligt också nu när jag tänker efter. 
Nähä nu är det fredag och vilodag. Har inte alls bestämt hur helgen skall se ut. Krogen bör det väl bli någon dag, fast med lite med alkohol mitt nya liv innefattar måttliga till små mängder. Rätt imponerande faktiskt att ha så gott som slutat dricka helt och slutat röka och istället börjat tokträna. Ja min vikt har förstås också börjat rasa ner fast den går ner ganska sakta eller sakta och sakta 1kilo i veckan är väl inte direkt sakta men det syns tydligt på kroppen att saker och ting förflyttar sig..från magen till andra betydligt attraktivare delar ;-) 
 
Mot nya mål! 

Gör jag inget annat än tränar? Löpning och Simning!

Publicerad 2012-11-06 13:31:45 i Allmänt,

I går måndag så tog jag mod till mig och skulle springa en runda med min muskelsträckning som sakta blir bättre och bättre och när jag värmt upp känns sträckningen inte alls. Så jag började springa med min nya fotpod. Som larmar om fottakten är för låg.  Oj vad den larmade hela tiden stegtakten skall ligga på minst 90 på ena benet men jag kom aldrig upp till mer än 86 som max och medel låg på 82 steg i minuten. Så det var ett konstant vibrerande från klockan... försökte öka hastigheten men det gick inte heller då pulsen hela tiden låg i zon5 med 96% av maxpuls. Så det fick helt enkelt vara för låg takt så. Med det nya löpsteget så kan det vara så att det är för högt vilket bäst lämpar sig för farter över 4.15min/km. Jag får helt enkelt låta tiden utvisa så lär pulsen sjunka och jag kan öka takten....Eller kanske sänka steget lite... Tuffa bud i mellerud....
Hur som helst sträckan gick bra och så fort har jag inte sprungit innan 4.8km totalt...vilket inte är speciellt långt men med tanke på nytt löpsteg som känns i vader och ben samt att jag inte sprungit så mycket innan och inte nu på flera månader så får det helt enkelt bli små ökningar vill juh inte dra på mig en muskelsträckning på det andra benet också.
 
Ja just det.... De skall släppa 350 nya platser till Ironman Kalmar.  Är lite sugen men frågan är om jag hinner bli så pass tränad att jag reder ut det. Är främst löpningen jag är orolig för...herregud springa en mara när jag idagsläget springer bara en tiondel... Simningen och Cyklingen skulle jag nog snart klara sedan får man väl promenixa runt på löpningen...Mmm svåra val...Återkommer i frågan...
Det absolut jobbigaste är nog att då får jag juh byta överskriften på bloggen: barbapappa till Ironman.... jättejobbigt...verkligen ;-)
 
Slutligen morgonens simning då... upp 5.30 i simhallen 5.50 och i bassängen 6.00 .... Sedan massa intervaller av varierande fart och hastighet. totalt 2km blev det idag och i ett bra tempo på ca 2.20/100m märks så väl att träningen ger effekt...tappar i vikt samtidigt som kroppsformen omfördelas så mage försvinner och axel och bröst samt armpartiet ökar.... samt benen ökar också förstås.  Efter simningen så känns det så jävla skönt...hela dagen ligger framför en och man är pigg som fasiken.... Funderar på när jag skall ge mig på att springa nästa gång... kroppen får bestämma men kanske på fredag...Om allt kännns bra....
 
Må så gott så länge! Och ta tillvara solen när den väl visar sig.
 
/Barbapappa
 

LSD är bra för kroppen!

Publicerad 2012-11-05 10:27:46 i Allmänt,

Den meningen fångade nog mångas uppmärksamhet. ;-) Fast här betyder LSD. Long Slow Distance. Dvs flera timmars träning i pulszon 2 som i mitt fall ligger på 136-147. Cyklade bort till bron vid 09.00 men klantig som jag är så var jag juh ett par minuter sen upptäckte jag när jag satte igång pulsklockan...så de få tappra som sket i att de regnade hade redan givit sig iväg... Jaha vilket håll...körde de då...ingen aning...så jag tänkte ett pass för mig själv och musiken i öronen....
Sagt och gjort började köra lite här och där norrlidens motsionsspår. och så massa små cykelvägar och annat som jag aldrig cyklat på tidigare men ut emot värsnäs... Väl där så blev det en runda där runt och så vidare ut emot lindsdal och runt där..Efter det så blev det krafslösa - hagbygärde - gamla soptippen var fortfarande lite tungt att cykla uppför den. och sedan ner och lite småstigar bort till T-bryggan och så ett varv runt stensö - Kalmarsundsparken och så hem. Totalt 5mil blev det och det tog 2.55 Självklart hade det kunnat gå mycket snabbare om jag inte valt alla småstigar och kringelikrokar. men nu var det juh främst tiden jag var ute efter samt att ha pulsen på rätt nivå så det blev ett bra pass. Något konstigt dock som hände var att i slutet på passet så har jag tappet min framskärm...hur fan kunde det gå till utan att man märkte det? Den som jag precis letat efter en passande skuv ett bra tag till för att skruva fast ordentligt....suck... Jaja bara att köpa en ny..kostar inte så många kronor på biltema. 
Regnjacka på idag... Regnade rätt bra ett tag.
På denna bilden ser vädret lite roligare ut.... ;-)
 
Tralla lalla la.... idag mår jag bra....  
 
Ikväll skall jag springa lite...skall prova mig på en 4 elller 5km och se om benen håller.
 
Ja just det såg att de skulle släppa 350platser extra till Ironman i Kalmar. Tycker jag var väldigt dumt för nu får jag ju väldigt mycket knäppa tankar i huvudet. Åhhhhh!!!
 
 

Cykel och så lite cykel.

Publicerad 2012-11-03 20:58:00 i Allmänt,

I torsdags var det då dags för ett spinningpass med Bea. Började lite lungt men sedan vet jag inte riktigt vad som hände för alla började köra som fan. Tanken var att vi skulle ligga på 85,87 och 92% men i slutet så var jag på 101% och satte ny maxpuls... Var trött efter den timmen men försökte mig ändå på att springa men kände redan efter ett par hundra meter att det redan gjorde ont i benhinnan på ena benet så jag slutade.
Idag åkte jag ut och skulle köra mtb...var på stensö och tänkte köra lite småstigar det blev jäkligt tekniskt nog lite för tekniskt egentligen för hala stenar och hala rötter var kanske inte det optimala underlaget.
 
Köra över det här är lite knepigt!! Och detta var inte på långa vägar det värsta.
 
Och att köra i mtb skor kändes inte heller helt optimalt när det gick så sakta så skulle man nog haft vanliga skor höll på att hamna i ett par törnbuskar ett par gånger och trillade in i en enbusken en gång...och till råga på allt så fick jag punktering så rundan blev inte så lång fast ganska rolig
Utsikt från Vasa stenen.
 
Här cyklade barbapappa den 3/11 2012
 
Lite mörkt därborta....
 
Vad bilder jag fått till idag va ;-)
 
Trevlig lördagkväll på er. Imorgon blir det mer cykel...Har varit och köpt nytt däck och ny slang så nu blir det mer åka av ;-)
 
Må så gott.
 

Gymcirkel och Simning

Publicerad 2012-11-01 10:02:20 i Allmänt,

Igår var det så dags för gymcirkeln igen. Har börjat fundera på om inte Pernilla fuskar med intervallerna för jag hinner många färre på varje övning när Lizette håller i viselpipan ;-)  När jag kom ner så stod Henke redan på löpbandet och tränade på sin nya löpteknik....Hela foten i och pendlade fram med foten tidigare än innan... Såg bra ut.... 
 
Var många på passet idag och även en del nya som kanske kommit på att även en triathlet behöver lite styrketräning också ;-)  Höjde en del av vikterna även idag. Har det tyngsta på ett par maskiner redan. Trevligt när fler övningar sällar sig till den skaran ;-)
 
Ont i benhinnan efter löpningen med de odämpade skorna... Fick ett tips om att varva dämpade skor med odämpade...och på så sätt nöta in det nya steget.
 
Efter träningen hem till flickvännen trodde jag men fick ett sms om att hon åkt på att åka in och jobba akut ett par timmar. Så hem för sig själv sitta och titta på nätet och så såg jag att American Flyers gick på c more action...tjoho...det var inte igår man såg den...Alla som varit cyklister har garanterat sett denna film med Kevin Costner.... Där han och hans bror skall ställa upp i en tuff cykeltävling i Rocky Mountains. Tävlingens namn är Hell of the west. Härliga vyer.... Har ni inte sett den så se den, funkar bra även för de som inte cyklar.
 
 
Kolla jag fick in en bild...  ;-)
 
Så upp i morse sov med både recovery tightsen och back on track skyddet... Nog fan kändes det lite bättre när jag vaknade imorse. Skyddet håller dessutom ihop det hela lite vilket är ganska skönt.
 
Simning....tragglade på det vanliga...andningen....nacken...och så knycka rätt med höften och bli så lååååång som möjligt i vattnet.  Sedan tog vår tränare och filmade oss en och en.. Och jag fick reda på vad som var bra och vad som var dåligt. Kände sedan att det började flyta lite bättre och bättre det är andningen som förstör allt men nu när den börjar rätta till sig så kommer mycket annat också. Bland annat skall jag få till det här med att blåsa ut luft genom näsan lite hela tiden istället för att dumpa all luft när jag är på väg upp för att hämta ny. Och sedan känner jag att när jag sträcker ut ordentligt så kommer jag längre... Så det känns bra... 
 
Tittade på vågen imorse den går sakta neråt men något jag både ser och känner är att det hela omfördelas otroligt i kroppen. Axelparti armar och ben växer och magen krymper...  Fasiken snart kan jag juh inte kalla mig barbapappa längre ;-) 
 
Nu väntar jag bara på kvällens cykelpass med Bea. I helgen sedan skall jag försöka springa lite igen. Skall försöka mig på en 4-5km. Längtar till att jag också kan ut och lördagslöpa med resten. Men innan jag fått upp dels hastigheten att hänga med och så orka med ett varv på nästan 12km i 5.50 tempo som är långsamma gruppen är nog ett tag kvar... 
 
Må så gott!
 
Barbapappa, ditt grund i farleden ;-)
 
 

Om

Min profilbild

Henrik Ahlqvist

40år. Bor i villa inne i Kalmar med mina två underbara odågor till katter, de gulliga ligisterna Doris och Smurfan. Kallas för Alis sedan jag var barn som en förkortning av mitt efternamn därav namnet på bloggen. Jobbar som fastighetsmäklare. Förvaltar lite egna hus samt försöker mig på lite daytrading ibland. Med ett nyligen funnet intresse för triathlon.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela