alistriathlon.blogg.se

En triathlets träningsblogg. Från barbapappa (som kan förvandla sig till en lekplats), till Ironman Kalmar 2013

Hög som ett höghus!!!!!

Publicerad 2013-03-25 11:02:42 i Allmänt,

Av lycka!!! YES!!!!!! ;-) Men sakta i backarna..... Först lite träning....Cxworx pass i torsdags...Brände som vanligt men jag tog mig igenom hela utan att göra det lätt för mig. Sedan var det cykling på kvällen med RC..... Offen som ledare......... Blev som vanligt..."intevaller" 3x18min haj ja jo tjena....... .med 2min vila emellan och så 5st 2min med 1min vila emellan.... Fredagen körde jag först ett bodypumppass med efterföljande grit plyo..... Grit var nog inte superbra för mig då det var väl mycket hopp och studs och med mina vadproblem så kändes det...så det får vänta... Sedan på fredagen var jag hos Sportbiomekaniker Markus Stålbom http://www.bgmsanalys.se/ som tittade på min vad och han berättade vad jag gjorde för fel och hur jag skulle göra för att bli av med problemen.... Som löpcoachen på gymmet sa så pekar ena foten ut för mycket vilket gör att jag får för mycket belastning på insidan av vaden. Så in med foten med stretch och lite övningar för att få upp styrka för att få in den och sedan så var jag väldigt studsig i löpningen också vilket spädde på belastningen... Han fick ner studsigheten ganska lätt och vad enkelt det blev att springa.... Skall dock inte springa fortare än 6min/km då jag tappar tekniken iaf. till att börja med.... TJOHO nu känner jag att jag är på G...det är fasiken på tiden.... Övade att löpa en 35min med det nya att tänka på.....skall även börja och avsluta löppassen på löpbandet utan skor enl. rekommendation. Kan varmt rekommendera Markus löpskolning....Han åker runt och har kurser lite här och där. Lördag ville jag bara springa igen men fick lägga band på mig då jag var tvungen att placera en vilodag där.... Så i söndags blev det ett löppass. blev 55min på löpbandet...kändes enkelt och ingen smärta men man skall skynda långsamt så även att jag kunde fortsatt springa säkert lika lång tid till så blev det crosstrainern 25min istället....jag skall jag skall jag skall ta det sakta nu.....svårt...... Nu är våren iaf. på G även om det är lite artificiellt.... Uteserveringarna håller på att monteras upp så sakteliga här på torget....De skall visst stå färdiga till påsk.... Så till påsk kan man ta en öl utomhus på krögers.....om man vill ;-) Snart dags för ett lunchpass bodypump.... och ikväll blir det cross training med Jörgen Ohlsson.... misstänker att jag kommer få lite gliringar eftersom jajg inte varit på cross trainingpasset på ett tag... Löp lungt och släpp vårkänslorna fria ;-)

Men hallå!! Nu skall jag skälla lite...

Publicerad 2013-03-21 11:50:54 i Allmänt,

Men bara lite.... Men först lite träning....Joo jag sysslar lite med det ibland.... Tisdagen då blev det först cxworx på lunchen... Känns bra att jag orkar hålla plankan utan att trilla ner på knä i slutet... 20min rehab löpning. tog de nya inläggen och tejpade foten....skavde lite men det funkade... kämpade med att hålla in foten i löpningen och att försöka få benen högre upp... Funderade på om smärtan inte kändes lite annorlunda under löppasset och efteråt.... På kvällen blev det sedan cykel 1timme med olika intervaller... Onsdagen bestod av bodybalance...att sträcka ut muskler och hålla lite olika positioner känns riktigt bra då jag är ganska kort i många muskler som behöver bli längre.... Efter det så funderade jag lite på vad jag skulle hitta på.... Det blev crosstrainer.... funderade på om jag skulle orka hela 2 timmar....hörlurarna hade jag också lyckats glömma i bilen....så var på väg att bara köra en timme...men fick låna Thomas hörlurar... trampa på...och det flöt riktigt bra...så 2timmar blev det kändes i benen ordentligt efteråt och då jag försökt att hålla en nästan kobent position för att få in min fot så kändes det jäkligt enkelt och bra att bara gå med fötterna pekandes rakt fram...
Ser inte helt slut ut även efter 2timmar ;-) Idag har det blivit ett simpass på morgonen...upp 05.25 ohh det hade börjat ljusna...så jäkla mycket lättare att ta sig upp då..... Passet flöt på bra...30x50m olika intervaller.... nacken var bra...lite kort i armarna ibland.... känns som om jag får in ett riktigt bra flow ibland.. Men just då tittar förstås inte Carina som är vår simcoach :-) Nu sitter jag och längtar till cxworx passet....strax så..... sedan så har jag lovat att vi skall äta ärtsoppa med ljummen punch....förstår inte hur jag kunnat gå med på detta.... Jo just det skulle ju skälla lite också.... Det här med träning kost sömn etc.... Ofta säger folk...du tränar för mycket... Du äter inte rätt därför rasar du i vikt...du sover inte tillräckligt... Så för att reda ut detta en gång för alla så tänkte jag berätta.... Vad det gäller träningsmängden så mäter jag vilopulsen så gott som varje dag. Så länge den inte stiger med 5-10slag så är jag inte övertränad eller börjar bli sjuk... Börjar dessutom känna kroppen nu...så känner jag mig det minsta krasslig så ställer jag istället in passet eller passen. Visst chansen är att jag skulle träna för mycket så jag tröttnar men med det målet jag satt upp så tror jag inte det är ett alternativ. Vad det gäller kosten så tror jag mig ha ganska hyfsad koll...Äter varierat...skippar raffinerade kolhydrater och socker... mycket protein och lite fet och lite kolhydrater... Fet brinner i kolhydraternas låga... Här mäter jag mig på en våg som mäter varje kroppsdel för sig och mäter muskelmassa och fetmassa och så länge fettet sjunker och muskelmassan stiger så tror jag att jag är på rätt spår... Sömn så försöker jag sova 8timmar per dygn vilket jag också lyckas med allt som oftast... Vet att påpekandena är i all välmening men när tillräckligt många säger det och jag inte faller inom ramen för normalkost och normal träningsdos så tenderar det att bli lite tröttsamt... Men trust me...jag har koll!!! tror jag ;-) Däremot så tar jag tacksamt emot förslag på vad mitt vadproblem kan vara...då experterna har gått bet så är jag öppen för föslag....om det så gäller en offer ritual eller något annat mumbo jumbo...im game.... ;-) Ha det bäst...nu skall jag träna lite...så det så....

Vadproblemen fortsätter och en massa träning...

Publicerad 2013-03-19 15:35:00 i Allmänt, Träning,

I tisdags så blev det då bara ett cxworx pass. Kom lite snett i träningen då jag körde cykelintervaller på måndagen och inte kunde köra dem igen på tisdagen då man behöver 48timmar återhämtning på intervallpassen. Onsdagen blev det sedan 90min funktionellträning. Märker både på cxworx passen att man orkar mer från gång till gång trots att det känns som jag har ständig träningvärk i magen. Även på den funktionella biten märker man framsteg direkt... Men så in i helvete vad dålig balans jag har...helt sjukt.... Torsdagen full rulle med träning...började med simning mellan 06-07 sedan yoga mellan 8-9... Jobba...sedan cxworx på lunchen... För att avsluta med flaggan itopp med ett hejdundrande intervallpass på cykel med RC På simningen fick jag höra att det såg jätte bra ut...Dock var det med snorkel...utan så är det inte riktigt lika bra...men en bit på vägen.... Fredagen så fick det bli 25min rehab löpning...tar ett par dagar efter att jag sprungit innan smärtorna är helt borta... fortsatte sedan på crosstrainern 65min i ett ordentligt tempo för att det skulle bli likt löpningen... I fredags så gick jag även och köpt mig en våtdräkt också...2xu x:2 den är anpassad till max 80kilo så nu vill jag det till att jag tappar ca 4kilo till innan jag skall börja använda den i sommar.... Men tror inte det är några problem då jag har tappat ca 3kilo/mån nu i 6mån.... Så snart har jag målvikten...... Vilket borde vara strax under 80kilo... jösses....vet inte när jag vägde det senast måste varit många år sedan........ Väger mig på gymets våg en gång i veckan för att se att allt går åt rättt håll. Den mäter fetprocent och fetfri massa och bedömmer muskelmassa dels på hela kroppen och dels på varje del för sig så som vänster och höger ben och vänster och höger arm samt bålen. Har sedan jag började den 26e februari då jag hade 20.8 i fett procent nu gått ner till 17.6%. Jag gör en mätning i veckan då det förstås kan diffa lite från en gång till en annan... Så man ser klart och tydligt att det går åt rätt håll.
Lördag och söndag så blev det vila då jag hade ont dels i vaden samt i lårmuskeln... I Måndags blev det ett Bodypumppass med Mia med nya övningar....sjukt tufft. Har lite träningsvärk efter det... 800 repetitioner skojjar man inte riktigt med... Kände mig lite sjuk hostig och snorig på kvällen så hoppade träningen även morgonsimmet idag hoppade jag.... Kände efter ordentligt sedan imorse och kom fram till att jag kunde träna så det blev ett nytt cxworx pass.. med nya övningar här med.... Jobbigt som fasiken som vanligt...är så jäkla kass på plankan men idag orkade jag hålla den på tå under alla övningarna.... GOODIE!! Så jävla skönt när det går åt rätt håll....Beach 2013 närmar sig med stormsteg.... Joo just det...jag drack faktiskt lite alkohol igår... för att få bort hosta och snorighet så tog jag lite whisky.... Dock endast för för att få bort bacillerna...Vilket verkade lyckas..... Ikväll blir det cykling och sedan skall Victoria laga någon buffe...spännande...Sedan jag träffade henne så har jag provat hur mycket "skumma" grejjer som helst som jag aldrig testat tidigare....ostron, gåslever och igår ankpate för att nämna några......Vad är det för fel på kebabsallad lixom???? ;-) Nähä dags att åka på en värdering. Marknaden har börjat röra lite på sig efter vinterdvalan. Må så gott!!

Träningshelg med mera...

Publicerad 2013-03-12 15:38:00 i Allmänt, Träning,

Den gångna veckan blev full av träning till höger och vänster. Började i måndags med Yoga. Följt av löpning 30min och CT med Jörgen Ohlsson. Jäklar tur jag sprang innan CTn för efter så hade den inte blivit av.
Tisdagen Började vi med simning klockan ringer 05.25 och 06.00 skall vi vara i bassängen. Tur man inte bor så långt ifrån.  Sedan fortsatte tisdagen med Poweryoga och sedan på kvällen även Spinning. 
Onsdagen blev det Crosstrainer på lunchen och sedan Funktionell träning på kvällen. 
Torsdag tekniksimning på morgonen och sedan Cykel intervaller med RC på kvällen.... passet kände man väl igen från tiden när jag tävlingcyklade på 80talet. 70/20 intrvaller, 15/15 samt även 30/30 intervaller. 35st var det. Fredag så hade jag vilodag men rehab sprang 20min.
Lördag morgon upp och hoppa..08.00 Skulle vi vara i bassängen för 2timmars träning. 23pers var vi. Det var ett annorlunda och roligt pass med masstarter vattenvana och annat nyttigt...De andra fortsatte med ett långdistans löppass. Söndag även här 2timmars simning på morgonen följt av 90min spinning. Offen som leder brukar köra långa intervaller....typ 10-15min men säger då detta passet är lite likt det vi hade i torsdags med intervaller. vi skall köra 3x18min så det är bara att börja dra igång....HAHA  Just då kändes det som pest och pina men man tog sig igenom det passet också utan problem. 
Måndag. Rivstartade med ett Bodypumppass till lunch tät följt av rehablöpning 15min. På kvällen tog vi och körde lite spinning tät följt av bodybalance. Så det blev en ordentlig träningsdag även i måndags. Men kände en och annan muskel som började krampa när jag sträckte ut den på bodybalance passet. Så idag har jag redan hoppat simningen...jag vaknade och var någorlunda pigg när klockan ringde 05.25 men att cykla till simhallen i -14minus var jag dock inte så sugen på....så det blev att stanna i sängen...
Nu sitter jag här och fundeliderar på vad jag skall träna idag. Tror det blir ett cxworxpass till lunch till att börja med.
 
Träna på därute!!! 
 

Träningen som blev pannkaka!

Publicerad 2013-03-04 13:35:13 i Allmänt,

I tisdagskväll så körde jag ett spinningpass på Nordic... Flöt på fint men nedförsbackar där man skall spinna på utav helsicke känns helt fel...Så där kommer jag lägga på mer motstånd istället...
 
Onsdag Rehablöpning 2x10min  Inga problem. Kändes jäkligt bra avslutade med 17km/h. Sedan körde jag 30min crosstrainer för att få upp träningsdosen.
Torsdag  För lite sömn gjorde att jag hoppade simningen..... cx worx...jag skall ha fram en tvättbräda till basäsongen.....   På kvällen blev det cykel med RC  jäklar vad vi körde....var nog det tyngsta passet på väldigt länge...
Fredag....Pannkaksdagen.....   Fick mina nya hjul och trampor från england.... packades på tisdagen och på torsdagen så knackade de på hemma men då jag inte var hemma så fick jag vänta tills fredag eftermiddag med att hämta ut dem.   Missade att cross trainingen började 17 så 17.30 kom jag dit glad ihågen och skulle byta om bahh....vad fan skulle jag göra då.... funderade på att springa lite med de nya skoinläggen...Men hade inte löparstrumpor med mig...Hade även lite känning i vaden.... Valde att springa utan att tejpa och med nya inlägg....helvete....efter 5min så fick jag avbryta för att gå och tejpa där jag brukar få skoskav...men försent ...sprang iaf..... skoskaven värkte.....efter passet började jag känna av vaden...och skoskaven ordentligt....blodfylldablåsor och att jag knappt kunde gå på fötterna...jo men hej tjena....IDIOT!
 
Lördag vilodag.....gjorde ingenting....Var på middag...gick hem sov....
Söndag vasaloppsspinning... Jäkligt ql.... jobbigt bara att behöva gå upp 07.00 en söndag... 4timmar körde vi...
Gick som en dans....ja lite känning i ett knä men inget speciellt...
 
Måndagen började jag med GlobalYoga... balansen kan bli lite bättre....men det är skönt att sträcka ut lederna ordentligt....
 
Så..... korta drag om vad som hänt i veckan... Nu kör vi en ny...och denna skall bli bra mycket bättre! ;-)

Om

Min profilbild

Henrik Ahlqvist

40år. Bor i villa inne i Kalmar med mina två underbara odågor till katter, de gulliga ligisterna Doris och Smurfan. Kallas för Alis sedan jag var barn som en förkortning av mitt efternamn därav namnet på bloggen. Jobbar som fastighetsmäklare. Förvaltar lite egna hus samt försöker mig på lite daytrading ibland. Med ett nyligen funnet intresse för triathlon.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela