alistriathlon.blogg.se

En triathlets träningsblogg. Från barbapappa (som kan förvandla sig till en lekplats), till Ironman Kalmar 2013

Jobb och jobb och lite ledig och lite träning..

Publicerad 2013-01-31 13:22:53 i Allmänt,

Varit lite dålig på att uppdatera bloggen... Så vad har hänt sedan förra veckan... Blev ett jävligt tungt spinningpass i torsdags kväll.  I fredags åkte jag till stockholm.... Det blev 3dagar utan träning... var väldigt länge sedan det var så lång tid mellan passen men det kan nog vara bra med lite återhämtning. 
Blev mycket Mat i sthlm. Var på trattorian,orangeriet,pong  och primo...så mycket mat blev det ;-) Eller på Orangeriet blev det inte direkt någon mat utan bara .....vatten... ;-)
 
I måndags sedan så blev det vattenlöpning i simhallen. 1.10...lika tråkigt som vanligt... Tisdag akupunktur och simning 1800m intervaller.  Och så i onsdags skulle det blivit akupunktur igen men det lyckades jag helt missa då jag hade fullt upp med papper på jobbet. Varit så ett par dagar nu... blä...  Onsdags så var det gymcirkel... 40min 45sek på varje station (15 stationer) och så 3varv. Efter det så fick Åse tror jag det var för sig att vi skulle fortsätta så det blev planka, jägarvila, utfall etc etc... så 50min blev det totalt sedan gick jag in och körde lite crosstrainer. den känns inte alls i vaden så den kanske jag skall ta och köra lite mer med....
 
Idag...är det utlovat blytung cykling.....Det ser vi fram emot ;-)
 
 

Akupunktur med el(shocker) ;-)

Publicerad 2013-01-24 12:31:33 i Allmänt,

Träning då började med att ställa mig på en crosstrainer... pallade 5min sedan var det sjukt tråkigt...provade att ställa mig på ett löpband....försökte med gamla löpsteget och nyalöpsteget gjorde ont på båda...sprang 2km innan jag gav upp...var arg som ett bi när jag började gymcirkeln och ont gjorde det i vaden hela passet... passet gick dock ganska bra. Fick även lite tips från mannen myten legenden Tomas Gustavsson vad man skall tänka på vid växling som jag inte hört eller läst innan... bra.....  Hem köra lite med tens apparaten och prova lite olika pulseringar... isäng och så upp 5.25....Termometern visade då -20grader.... va fan vända och somna om i sängen eller gå upp....jag valde........trumvirvel....... gå upp.... pannbensträning utan dess like där... cykla till simhallen i -20grader var inte roligt...än mindre vänta på tågeländet vid nedfällda bommar... I plurret...det är tufft och ångestladdat första 50metrarna innan man kommer upp i varv men sedan flöt det på bra...jobbigt...körde 500m med paddlar också...  Ikväll blir det spinning och imorgon skall jag till sjukgymnasten igen nu skall det bli akupunktur med el.....har aldrig varit med om det tidigare så jag hoppas på underverk....
 
Ta hand om er därute....Och Le emot folk!

Följetången fortsätter!

Publicerad 2013-01-23 14:02:00 i Allmänt,

Fredag då tog jag och snörade på mig löparskorna och broddar på och så ut på vägarna.... Men broddar går det hur bra som helst att springa och man väljer de ställena där det är packat med snö... Jobbade med att få det gamla löpsteget och det gick ganska bra hade dock lite känningar i vaden...skit också... 
Lördagen spenderades i backen i Hestra/Isaberg på snowboard... inte åkt på 7år så det var lite vingligt i början men mesta av tekniken satt där... Åkte 4timmar sedan fick jag en känning i vaden då fick det vara bra för dagen. 
Söndagen så var jag lite seg och kände inte alls för att träna så då tog jag och vilade lite. Men i måndags var jag först ute och sprang. blev en 4.7km men hade känner i vaden då och då...dock inte hela tiden...sedan efter det åkte jag till simhallen och vattenlöpte i en timme lite drygt med lite intervaller då och då. Sedan bara hem och sova och så upp vid 05.25 för att simma... 1.8km simning varav 450m med paddlar. det var ett jobbigare pass än vanligt. Kände av lite i vaden även vid stillasittande skit också..... Så idag åkte jag och köpte mig en TENS maskin... som jag nu provat. Undrans fan om det inte hjälpte lite iaf.  jävlar vilken weird känsla det var att ha små impulser i benet ;-) Så att muskeln rörde sig helt själv.... Idag blir det crosstrainer för träning av vaderna och sedan gymcirkel med Kalmar RC.   
 
Ha en bra dag!
 

YES!!!!! LYCKLIG!!!!

Publicerad 2013-01-18 10:06:10 i Allmänt,

Har sedan i onsdags gått och kännt efter i vaden om det gjorde ont men ingenting...har även varit och tryckt där det brukar göra ont men ingenting... Tillbaka till det gamla löpsteget kanske funkade... Skall nog testa att springa en 3km idag med så får vi se. Man skall inte ropa hej .....bla bla bla...  men det känns bra å det är bra....men ÅHHH varför har jag inte bytt tillbaka innan... jaja gjort är gjort jag har tränat massa annat så jag hinner nog.... Igår var det iaf.  Simning som jag berättat om tidigare men glömde en väldigt viktig del.... Bea vår spinning instruktör tänkte sig inte för i simhallen utan öppnade ne bakdörr för att släppa in någon som var sen och då gick inbrottslarmet...helvete vilken siren.... alla bara kastade sig i vattnet och började simma med snorkel för att bli av med det värsta av oljudet... Bea såg så skamsen ut stackaren..... men vaknade gjorde vi. och mycket folk var vi också.  
Så på kvällen då så var det spinning igen...alla taggade till tusen eller inte jag då, då mina ben kändes riktigt sega. Men vi började cykla och efter ett tag så släppte segheten och vi tog oss igenom passet som var riktigt jobbigt...inte kollat pulssnittet men det var nog ganska högt... på sista intervallen nådde jag 94% av pulsreserven. 
Hem och i säng....
Ingen träning på morgonen imorgon så då kan vi ställa klockan på 7.50 somnade...vaknade...jaha vad skall jag göra idag då....HELVETE jag har juh tid på bilserkstaden kl, 08.00 BALLE!!!!!  Ur sängen på med kläder...ge kuslingarna (katt uslingarna, sagt på ett kärleksfullt sätt!) mat och så häva i sig själv en protein drink för att häva muskelnedbrytningen... och så iväg... Bor juh i Ironmanmetropolen Kalmar så det tar inte så lång tid att ta sig till verkstaden. 08.05 var jag där... Nu är jag endorfin hög utan träning...guttans....
 
Tjo flöjt!!

Blandad träning....och på TV

Publicerad 2013-01-17 10:30:45 i Allmänt,

I måndags så var det då vattenlöpning...skittråkigt...verkligen....Men det blir väl någorlunda rätt träning emot riktig löpning... blev en timme i vattnet...antal längder har jag ingen aning om då jag lyckas tappa bort mig eftr typ längd 3....  Tisdags simning... jobbigt som fasiken. Är inte riktigt igång där än känns det som eller är det kanske att jag nu mäter mig med de som hållt på betydligt längre än jag. Skulle kört lite längdskidor på kvällen men kände inte riktigt för det så lät bli.  Jag tror det är viktigt att göra det man tycker är roligt annars så tappar man nog sugen helt och det är inte bra.
Så i onsdags så var det då gymcirkel. Började med 3km löpning på bandet i 6min tempo tog tillbaka det gamla löpsteget kändes helt konstigt i början som att man skulle trilla bakåt är ju tråkigt att stå på ett band också fast det stod en söt flicka jämte så då gick det lite lättare ;-) Funderade på att göra 4km men lät bli för nu jävla skall vi skynda långsamt. Inge smärta under eller efter... inte på gymcirkeln heller som förflöt utan större problem.
 
Sedan hem och vila för att bege sig till simhallen imorse och teknik pass... Försökte hänga med så gott det gick det känns som jag håller ung. samma takt som de andra fast jag behöver lite mer vila emellan varven så det är då de kommer längre....Körde en ca 300m med paddlarna också....armarna blir som gele efter ett tag så det känns men det ger nog bra armstyrka...och det är juh det vi behöver...uthållig armstyrka....
Nu sitter jag här på kontoret och bara hoppas att jag inte skall få några smärtor i benet...de kom förra gången efter 2 dagar så det är ett dygn kvar sedan kanske jag är home safe och kan börja bygga upp fart och längd. 
 
Ja just det måste skryta lite om det här huset som var mest visat på hemnet. SVT Smålandsnytt gjorde ett litet reportage om det....jösses vad man känner sig dum när man ser sig själv på tv...känner sig som en mupp.... Men det har vännerna sagt att det var bra...men de vill nog bara vara snälla. 
 
Här är iaf. länken om ni vill se ;-)
 
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/rod-stuga-mest-intressant-i-landet
 
Ta hand om er och i helgen blir det skidåkning....

Spinning och skidor!

Publicerad 2013-01-14 18:27:24 i Allmänt,

I torsdags så var det cykling på schemat med Bea....jättejobbigt blev det...typ ingen vila någonstans det gick bara uppför och uppför....Hade dock svårt att få upp pulsen men jag blev trött lika fasiken. ;-) I fredags vilade jag... Och i lördags och söndags blev det skidor. en totalt vecka på 735min träning. Söndagens pass blev 2timmar i spåret och jag gjorde 2mil. Längsta någonsin samt att jag fick till en jäkligt bra kilometertid på 4.17 så det börjar ordna till sig... Till middag i söndags fick det bli en kaloribomb med hemgjord pizza...jag är fasiken bäst på hemgjord pizza. Gör en deg på fiberhusk. och så kör man på vad man vill ;-)  Idag har jag varit hos ortopeden. Han sa att det kan omöjligt vara stressfraktur då det skulle synts på röntgen efter så lång tid. Så nu får vi helt enkelt försöka plocka tillbaka det gamla steget. Så kanske jag kan börja springa så smått... Idag blir det iaf. vattenlöpning...sedan får jag ta och testat lite på bandet på onsdag. vet inte riktigt om man vågar sig på att ut och springa på det här underlaget..har fått ca 50cm snö på kort tid.

Träning och jagande av läkare.

Publicerad 2013-01-10 10:42:38 i Allmänt,

Jaha då skall vi se hej bloggen var nu ett par dagar sedan. Har inte riktigt kännt för det. Går mest och suktar efter löpning bahh...fan trodde ju att jag var på gång där ett tag....
Måndagen då..... Simning på schemat... skippade det och körde vattenlöpning istället måste komma igång med löpning nu på något sätt...Så det får helt enkelt bli vattenlöpning på måndagarna. Borde nog trycka in mer än ett pass vattenlöpning i veckan. Fredagar kanske... Iaf. Vattenlöpning....var ung. som någon beskrev det roligt första 2sekunderna. Och joo så var det väl fast jag kände ändå ett visst välbehag att bara få arbeta med löp musklerna. Gjorde iaf. en timme och tjugo minuter med vattenlöpning. hur många längder? .... Ingen aning...Klockan klarar juh inte av att räkna det.....dåligt ;-) Skall jag behöva tänka själv nu också? Då kan det juh sluta precis hur som helst...
Tisdag var det simning på morgonen som jag hoppade över efter lite känning i armen på morgonen.... Istället gjorde jag ett 5timmars cykelpass på kvällen och var hemma vid 23.00 och stupade i säng...
Onsdags..  Gymcirkel. Där jag kom på den dumma idén att vi skulle köra 1min istället för 45sek på varje station. De andra var skeptiska...Det var jag också efter det varvet men då var de andra positiva så det blev 1min på 3e varvet med. Så var det torsdag då och simning...idag smet jag inte undan utan körde första simpasset på LÄNGE kändes det som. Teknikpass...lång nacke...långa armtag....samma mantra...att man inte kan lära sig lixom...Körde lite paddlar också...jäklar vad trött man blev med dem... Ikväll är det som vanligt spinning eller spinning och spinning...jag föredrar att kalla det cykling för det är ganska långt ifrån spinning...hög kadens mestadels och väldigt lite stå och sitta...Nästan bara sittande fast den där Hansson brukar fuska och stå lite titt som tätt...
 
Jag höll ju nästan på att glömma min benproblem...Så vill du inte läsa om det så sluta ...NU.
Hur som helst...Pratade med sjukgymnasten och han sa att jag skulle tillbaka till läkaren och försöka få till en skint...om det nu är så det stavas och heter...fast jag fick inte säga att han sagt det för då blev det nog inte så utan ortoped...försökte få till en sådan men åkte hur som helst på en ortoped....provade sjukhuset...LÅNG väntetid... Fick tips av läkaren om en privat klinik..... 1månads väntetid...sedan hittade jag en till och där fick jag en tid redan på måndag så nu skall jag dit och så kan han lämna remiss så jag får göra en skint..får fortsatt utredning om jag har en stressfraktur eller vad fan det är för skit jag har i benet... 
 
 
Ta hand om er så länge.

Träning och jagande av läkare.

Publicerad 2013-01-10 10:42:12 i Allmänt,

Jaha då skall vi se hej bloggen var nu ett par dagar sedan. Har inte riktigt kännt för det. Går mest och suktar efter löpning bahh...fan trodde ju att jag var på gång där ett tag....
Måndagen då..... Simning på schemat... skippade det och körde vattenlöpning istället måste komma igång med löpning nu på något sätt...Så det får helt enkelt bli vattenlöpning på måndagarna. Borde nog trycka in mer än ett pass vattenlöpning i veckan. Fredagar kanske... Iaf. Vattenlöpning....var ung. som någon beskrev det roligt första 2sekunderna. Och joo så var det väl fast jag kände ändå ett visst välbehag att bara få arbeta med löp musklerna. Gjorde iaf. en timme och tjugo minuter med vattenlöpning. hur många längder? .... Ingen aning...Klockan klarar juh inte av att räkna det.....dåligt ;-) Skall jag behöva tänka själv nu också? Då kan det juh sluta precis hur som helst...
Tisdag var det simning på morgonen som jag hoppade över efter lite känning i armen på morgonen.... Istället gjorde jag ett 5timmars cykelpass på kvällen och var hemma vid 23.00 och stupade i säng...
Onsdags..  Gymcirkel. Där jag kom på den dumma idén att vi skulle köra 1min istället för 45sek på varje station. De andra var skeptiska...Det var jag också efter det varvet men då var de andra positiva så det blev 1min på 3e varvet med. Så var det torsdag då och simning...idag smet jag inte undan utan körde första simpasset på LÄNGE kändes det som. Teknikpass...lång nacke...långa armtag....samma mantra...att man inte kan lära sig lixom...Körde lite paddlar också...jäklar vad trött man blev med dem... Ikväll är det som vanligt spinning eller spinning och spinning...jag föredrar att kalla det cykling för det är ganska långt ifrån spinning...hög kadens mestadels och väldigt lite stå och sitta...Nästan bara sittande fast den där Hansson brukar fuska och stå lite titt som tätt...
 
Jag höll ju nästan på att glömma min benproblem...Så vill du inte läsa om det så sluta ...NU.
Hur som helst...Pratade med sjukgymnasten och han sa att jag skulle tillbaka till läkaren och försöka få till en skint...om det nu är så det stavas och heter...fast jag fick inte säga att han sagt det för då blev det nog inte så utan ortoped...försökte få till en sådan men åkte hur som helst på en ortoped....provade sjukhuset...LÅNG väntetid... Fick tips av läkaren om en privat klinik..... 1månads väntetid...sedan hittade jag en till och där fick jag en tid redan på måndag så nu skall jag dit och så kan han lämna remiss så jag får göra en skint..får fortsatt utredning om jag har en stressfraktur eller vad fan det är för skit jag har i benet... 
 
 
Ta hand om er så länge.

100 dagars utmaningen

Publicerad 2013-01-07 12:38:00 i Allmänt,

Efter mycket velande fram och tillbaka så har jag nu bestämt mig för att vara med i 100 dagars utmaningen. Vilket betyder ingen alkohol,chips,läsk,godis,kakor eller glass de närmaste 100 dagarna..  De två första kommer att bli grymt knepiga men resten klarar jag galant. Gå på Harrys i Kalmar nykter lockar inte alls....Man kommer troligtvis störa ihjäl sig på alla fylletrattar men men....Nu kör vi!!!!!
 
 
 
Någon som skall vara med? 

Tjoho eller inte....

Publicerad 2013-01-07 11:28:59 i Allmänt,

Lyckan blev ganska kortvarig. Redan på fredagen kände jag smärta i benet igen. VA FAN!!! konsulterade sjukgymnasten.. Vi kom överens om att jag skulle provspringa på söndag och sedan kolla hur det kändes och ringa honom igen på tisdag och då se om vi ev. skulle gå vidare med utredning. BALLE!!!!
 
Fredagskvällen ägnades istället åt "lite" cykel Nej jag har inget övrigt liv ;-)    Så det blev ett LSD pass på nästan 5timmar. Kändes i benen men faktiskt inte så farligt. Så i lördags körde jag ett till. men då var det lite betydligt kallare. och jag gav upp efter 3timmar då jag frös som fan och vattnet i vattenflaskan också frusit....
 
Söndagen satt jag och funderade lite på vad jag skulle hitta på....Cykla idag igen.... Mja...även om benen kändes ganska ok så avstod jag utan tog och testsprang 3km igen. Smärtan kom och gick under passet eller man kan inte kalla det direkt smärta utan mer känningarna. Men de var dock större än förra gången för 4 dagar sedan. Var rätt ok efteråt cyklade 20min återhämtningspass skulle blivit längre men det regnade lite och var ruskigt ruggigt så jag avstod ifrån längre pass. Idag sitter jag här kan hoppa på benet det känns dock lite. Avvaktar och se om det blir värre eller bättre...fan jag hoppas på att detta skitern försvinner nu...behöver verkligen komma igång med löpningen. Ok jag får konditionen i de andra diciplinerna men ändå....Är inte så sugen att gå en mara och komma imål på 16timmar direkt. 
 

Tjoho!! Jag får löpa igen!!!

Publicerad 2013-01-03 08:39:18 i Allmänt,

Igår var man lite lagom seg i benen efter de 2st LSD pass på cykel jag haft ett på 4.30 och ett på 4.40 med en dag emellan. Så jag tänkte att jag skulle ut och provspringa så att jag har något att säga till sjukgymnasten hur det känns. Så igår blev det 3km i sakta mak.... Här skall vi minsann inte överanstränga oss. Efter det körde jag lite styrketräning hemma. Skall bli en fena på plankan har jag bestämt mig för. 
 
Och igår hade vi rekord i antalet besökare. Lite störande dock att det kommer när jag skriver ett inlägg om något helt annat än träning. 
 
Ikväll blir det spinning med Bea som hintat om att det blir ett jävligt jobbigt pass. Det ser vi fram emot!! och imorgon....då blir det lite löpning igen...men bara korta sträckor framöver...3km och långsam ökning...skall nått upp till 8km om ca 4veckor så det är ca 1km ökning per vecka. Skall inte dra på mig något mer skit nu...Har juh lyckats vräka latmasken då vore det väl fasiken om ajg inte skulle lyckas vräka skademasken och så hade jag tänkt att de nya hyresgästerna skulle vara ett par. Träningsmasken och kärleksmasken. ;-) 
 
Ha det bäst!
 
 

Jag har det mest besökta huset till salu på hemnet!

Publicerad 2013-01-02 16:06:21 i Allmänt,

Kan inte låta bli att skriva om något helt annat än träning. 
Ringde en journalist från aftonbladet tidigare idag och det visar sig att jag har det mest besökta huset till salu på hela hemnet.  Över 358.000st besökare. Ett litet obetydligt fritidshus i Nybro Kommun. I slagsmål med En bunt lyxkåkar. Tre av de mest besökta husen återfinns i småland. Betyder det att det finns betydligt mer hemnetoholics här då? 
Men frågan är då varför det inte blivit sålt. Skrivit rätt saker i den inledande texten och en bra första bild kanske skapar besökarna men så motsvarar inte huset vad man förväntar sig för övrigt kanske. 
Här är iaf. en länk till artikeln http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16009365.ab
 
Undrans om jag skall ut och testspringa lite ikväll innan jag skall till sjukgymnasten imorgon. En kilometer eller så kanske...För att känna... Eller bara köra styrketräning hemma.   Fröken Frid stoltserar juh med en 6min planka.... då kanske jag skulle kunna klara 2min iaf. eller något. ;-)

Sådär ja, latmasken vräkt!

Publicerad 2013-01-02 10:38:23 i Allmänt,

Blivit lite si och så med träningen den sista veckan...Inte alls så som jag hade tänkt.. men isiga gator och töande gjorde inte skidåkning så roligt heller... Men nu är det barmark och vad passar då bättre än att ge sig ut på ett långpass cykel dagen innan nyårsafton. Fyra och en halvtimme blev passet. Kändes ändå ganska bra i benen efteråt knät gjorde ganska ont dock... Men på med lite voltaren och back on track knöskyddet när jag gick och lade mig och vips så gott som borta dagen efter.  Nyår vart det lite fest och ut på galej...  Vaknade upp vid 10tiden på nyårsdagen.... rastlös vid 12 bestämmer jag mig för att ut och cykla igen. Blev ett minst lika bra pass 4.40timmar lite segare vart det nog men kändes ändå bra. Kändes i knäet efteråt men inte alls lika mycket som passet innan så det är juh åt rätt håll. 
 
Imorgon skall jag till sjukgymnasten igen med min förbaskade skada på vaden alias "inte stressfraktur men vad vet vi inte"  Varit konstiga grejjer med den där gjort lite ont ibland när benet varit i vila, hugger till lite liksom och så borta.   Men sista dagarna har jag inte känt av det alls så förhoppningsvis så är det borta helt och jag får börja springa från och med imorgon. Då skall jag börja försiktigt inte kasta mig ut på en en milsrunda utan långsam uppbyggnad och för att inte känna frustrationen så tänkte jag att jag cyklar först och avslutar med löpningen så skall det nog bli bra det med...

Om

Min profilbild

Henrik Ahlqvist

40år. Bor i villa inne i Kalmar med mina två underbara odågor till katter, de gulliga ligisterna Doris och Smurfan. Kallas för Alis sedan jag var barn som en förkortning av mitt efternamn därav namnet på bloggen. Jobbar som fastighetsmäklare. Förvaltar lite egna hus samt försöker mig på lite daytrading ibland. Med ett nyligen funnet intresse för triathlon.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela