alistriathlon.blogg.se

En triathlets träningsblogg. Från barbapappa (som kan förvandla sig till en lekplats), till Ironman Kalmar 2013

Sedan min muskelbristning...

Publicerad 2013-05-27 11:19:00 i Allmänt,

Så spenderade jag de två följande dagarna med vila då det inte ens gick att ta sig fram. Men redan på tisdagen var vi igång med simningen. funkade bra i vattnet. inga större problem mer än att ta sig dit. Sedan på lunchen blev det cxworx funkade det med.... och på kvällen så testade vi lite spinning funkade också ganska bra kunde dock inte stå upp på cykeln... onsdagen testade vi crosstrainern,,,,Efter att jag stretchat ut benet så funkade det också....Skönt nu kan jag göra det mesta Torsdagen fortsatte vi simma och med cxworx och på kvällen körde jag cykelintervaller...Känns ingenting i benet när jag cyklar. Så då föddes tanken om att köra växjö triathlon men att bryta efter de två första disiplinerna. Så så blev det... Och vilken tur för det blev en väldigt lärorik tävling. Växjösjöns vatten är helt kolsvart då det är så mycket järnpartiklar i det så sikten är kanske på sin höjd 30cm. Vilket ihop med min första simning i våtdräkt i havet gjorde att panikkänslor frambringades. Känslan att vara omsluten av mörker var inget vidare. Haft dessa känslor förut då jag dyker de första gångerna och då har ändå inte vattnet varit svart.......det släpper dock efterhand. Kanske låter fånigt men detta gick ut över simningen enormt kunde sällan använda 3takts andning utan det blev 2takt på sin höjd samt att jag nog simmade nästan halva loppet med bröstsim. Och med 2 taksandningen så var det svårt att simma rakt...så det blev ingen bra simning...kände mig som värsta nybörjaren eller fan det är jag ju men ändå...Kändes som om man var nästan sist upp ur vattnet vilket inte var fallet.... Så linkade man upp så sakteliga till växlingen av med våtdräkten...på med strumporna skorna och hjälmen...och iväg... först milen kändes tung...sedan släppte det... och det hela flöt på...körde om cyklist efter cyklist... Det blåste ordentligt så jag fick verkligen känna hur det var med vind i mina högprofilshjul. var på väg att vurpa en gång av en vindby som jag inte var beredd på när jag låg i tristyret. Cyklade mina fyra mil.... Cyklingen var jag nöjd med hade hyfsad fart för att vara mig har sett lite bilder på mig från cyklingen och jag sitter/ligger i en ganska bra ställning.... Efter cyklingen och in i växlingsområdet steg sedan av.. jag hade inte ens löparskorna med mig just för att inte få några dumma ideer..... lämnade in chippet och var nöjd med min dag...eller ja simningen var jag förstås inte nöjd med men jag vet vad det beror på och att det kommer att släppa och då har jag plockat 8-10min lite enkelt på 1500m simning...Sträcker lite i vaden lite då och då men det blir bättre och bättre för varje dag...kör en del tåhävningar och även excentriska tåhävningar...och dessa funkar bra.... Ha det bäst...
Djup koncentration är ett måste ;-)

Kommentarer

Postat av: Nick

Publicerad 2013-05-27 11:56:09

Bra jobbat. Imponerad over losningen att kora 2 grenar i Vaxjo for att sedan vila. Starkt och moget!

Hur langt var simningen? Jag kanner igen kanslan du beskrev med simningen i relation till dykning (haft en dykolycka sjalv). Jobbigt ocksa med dalig sikt. Bra att du dock slutforde simingen aven om det blev lite brost sim. Det kommer underlatta ditt som om 2,5 manad!

Kor sa det ryker!

Nick

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Henrik Ahlqvist

40år. Bor i villa inne i Kalmar med mina två underbara odågor till katter, de gulliga ligisterna Doris och Smurfan. Kallas för Alis sedan jag var barn som en förkortning av mitt efternamn därav namnet på bloggen. Jobbar som fastighetsmäklare. Förvaltar lite egna hus samt försöker mig på lite daytrading ibland. Med ett nyligen funnet intresse för triathlon.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela